ua en ru

Порошенко дозволив іноземцям служити в Нацгвардії

Порошенко дозволив іноземцям служити в Нацгвардії Фото: Петро Порошенко

Президент підписав закон, який удосконалює правові засади діяльності Національної гвардії України

Президент України підписав закон України №920-VIII "Про внесення змін до закону України "Про Національну гвардію України" щодо удосконалення правових засад діяльності Національної гвардії України. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідний закон був прийнятий Верховною Радою України 24 грудня 2015 року.

Закон уточнює правові засади діяльності та повноваження Національної гвардії України, регламентує організацію, порядок несення служби підрозділів Нацгвардії та їх взаємодію з правоохоронними органами, органами місцевого самоврядування та Міністерством оборони України.

Закон також регламентує чисельність Національної гвардії України.

Відповідно до закону, Командувач Національної гвардії України призначається на посаду президентом України за поданням Міністра внутрішніх справ України та звільняється з посади президентом України.

Закон також надає право іноземцям та особам без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України у добровільному порядку (за контрактом), проходити військову службу в Національній гвардії України. Ці випадки регламентуються Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу".

Закон детально регламентує права військовослужбовців Нацгвардії та відповідні функції НГУ.

Нагадаємо, 26 грудня президент Петро Порошенко затвердив План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях за межами країни на 2016 рік, а також допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у наступному році для участі у багатонаціональних навчаннях.