ua en ru

Нацбанк вніс зміни до положення про банківську таємницю

Нацбанк вніс зміни до положення про банківську таємницю Фото: Національний банк України (УНІАН)

Відтепер банкам дозволять надавати інформацію, яка містить банківську таємницю, при здійсненні валютного нагляду

Національний банк України (НБУ) змінив правила зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, у зв'язку з набранням чинності Закону України "Про валюту і валютні операції". Про це йдеться у повідомленні прес-служби НБУ.

Як повідомляється, документ приведено у відповідність до статей 60, 62 Закону України "Про банки і банківську діяльність".

Зокрема, відтепер дозволять банкам надавати інформацію, яка містить банківську таємницю, при здійсненні валютного нагляду.

"У тому числі, в разі запровадження регулятором заходів захисту відповідно до Закону України "Про валюту і валютні операції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що постанова набирає чинності одночасно з днем уведення в дію Закону України "Про валюту і валютні операції".

Раніше, у 2017 році, Національний банк України відновив діючі норми правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці та врегулював питання розкриття банками в електронному вигляді інформації, яка містить банківську таємницю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацбанк змінить методику розрахунку курсу гривні до долара.

Так, офіційний курс гривні до долара США, починаючи з 1 серпня 2018 року, буде розраховуватися на підставі інформації про всі угоди купівлі-продажу доларів США на умовах "тод", "том" і "спот", які на день розрахунку офіційного курсу заключалися банками на міжбанківському валютному ринку з іншими банками і НБУ, і інформація про які надавалася НБУ торговельно-інформаційними системами до 15:30 поточного робочого дня.