ua en ru

Нацбанк розраховує отримати транш МВФ до кінця осені

Нацбанк розраховує отримати транш МВФ до кінця осені Фото: Олег Чурій (НБУ)

Нацбанк розраховує отримати від МВФ 2 млрд доларів

Національний банк України розраховує отримати транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) до кінця осені. Про це сьогодні заявив заступник голови НБУ Олег Чурій.

Як зазначив Чурій, приїзд місії МВФ може означати, що шанси на позитивний перегляд питання щодо виділення траншу достатньо високі.

"В наш прогноз (економічної ситуації в Україні, - ред.) ми закладаємо отримання траншу до кінця осені в сумі близько 2 мільярдів доларів. Насправді це не найголовніше. Це одна з важливих подій, які мають статися, але після цього Україна по суті відкриває собі шлях до отримання фінансування від міжнародних організацій, таких як Світовий банк, Європейська комісія, на суму близько 1,5 мільярди доларів, які ми можемо отримати до кінця року", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що місія МВФ відвідає Київ у період з 6 по 19 вересня 2018 року.

Як повідомляв надзвичайний і повноважний посол України в США Валерій Чалий, під час свого візиту в Україну представники місії МВФ обговорять питання цін на газ для населення.

Відзначимо, в лютому поточного року Україну також відвідувала група експертів МВФ, які надали консультації щодо впровадження ключових еконміческіх реформ в рамках меморандуму між Україною і МВФ про надання макрофінансової допомоги за програмою розширеного фінансування.