ua en ru

Нацбанк підтвердив прогноз інфляції на 2018 рік у 8,9%

Нацбанк підтвердив прогноз інфляції на 2018 рік у 8,9% Ілюстративне фото (НБУ)

Рівень інфляції у квітні перевищив прогноз

Національний банк України (НБУ) підтвердив прогноз інфляції на 2018 рік у 8,9% за підсумками квітня. Про це йдеться в коментарі НБУ.

"За оцінками Національного банку, відхилення фактичної інфляції у квітні від прогнозу є незначним та може бути нівельоване у наступні місяці. До того ж, монетарні умови є наразі достатньо жорсткими, щоб забезпечити поступове зниження споживчої інфляції у відповідності до прогнозу Національного банку (8,9% р/р на кінець 2018 року) та її повернення до цільового діапазону у середині 2019 року", - повідомляє НБУ.

За даними Державної служби статистики, у квітні споживча інфляція продовжила сповільнюватися третій місяць поспіль і склала 13,1% в річному вимірі (порівняно з 13,2% у березні).

При цьому в НБУ очікували зниження інфляції в річному вимірі. Зазначено, що квітневий показник дещо перевищив прогноз, опублікований в "Інфляційному звіті" за квітень 2018 року.

Нагадаємо, в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, р. Севастополя та частині зони проведення антитерористичної операції) інфляція на споживчому ринку у квітні 2018 року склала 0,8%.