ua en ru

Нацбанк Казахстану буде економити міжнародні резерви

Нацбанк Казахстану буде економити міжнародні резерви Фото: Національний банк Казахстану

До такої стратегії регулятор вдається на тлі рекордного падіння національної валюти

Національний банк Казахстану буде економити золотовалютні резерви на тлі рекордного падіння тенге. Через історичного мінімуму курсу національної валюти, регулятор вирішив зменшити присутність на ринку, пише Рейтер.

За даними агентства, сьогодні, після закриття основної сесії, тенге впав до рекордного мінімуму - до 301,00 тенге за долар.

Згідно повідомленню Центробанку Казахстану, на яке посилається агентство, частка участі Нацбанку на валютному ринку країни досягла 60%, а за рахунок коштів національного фонду і золотовалютних активів регулятора в цей період було продано понад 5 млрд доларів. Тепер же Національний банк країни заявив про те, що залишає за собою право згладжувати великі коливання курсу, не відображають співвідношення попиту і пропозиції і дії фундаментальних факторів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв відправив у відставку голову Національного банку країни Кайрата Келімбетова через зниження довіри до девальвованої національної валюти зокрема і Нацбанку в цілому.