ua en ru

Нацбанк Білорусії скасував обмеження банкам з продажу та купівлі валюти населенням

У рамках реалізації плану поетапного виходу на єдиний курс білоруського рубля та стабілізації ситуації на внутрішньому валютному ринку Національний банк Білорусії (НББ) з 11 травня 2011 р. скасував рекомендаційні обмеження щодо встановлення банками курсів угод з купівлі-продажу іноземної валюти з населенням. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного банку Білорусії.
Згідно з повідомленням НББ, дефіцит валютних коштів на даному сегменті ринку склався в березні поточного року в результаті підвищеного попиту громадян на готівкову іноземну валюту для придбання транспортних засобів за кордоном, а також у зв'язку з поширенням різних чуток, які провокують ажіотажну поведінку населення.
НББ стверджує, що використання ринкових підходів до формування курсу білоруського рубля при здійсненні операцій з фізичними особами дозволить не лише задовольнити попит громадян на іноземну валюту, але й позбавить сенсу подальше активне придбання іноземної валюти населенням для створення заощаджень, яке спостерігалося останнім часом у зв'язку з очікуванням зміни обмінного курсу.

Відзначимо, офіційний курс НББ на 12 травня складає 3061 білоруський рубль за дол. і 4400,49 за євро.