ua en ru

У НАТО заявили, що Росія порушує договір про ліквідацію ракет

У НАТО заявили, що Росія порушує договір про ліквідацію ракет Фото: Йенс Столтенберг (nato.int)

Після багатьох років спростувань Росія нещодавно визнала існування нової ракетної системи

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Росія порушує договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД). Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-служби альянсу.

Столтенберг зазначив, що після багатьох років спростувань Росія нещодавно визнала існування нової ракетної системи під назвою 9M729.

"Росія не дала жодних достовірних відповідей на цю нову ракету. Всі союзники згодні з тим, що найбільш імовірною оцінкою було б те, що Росія порушує договір", - заявив він.

Генсек НАТО підкреслив, що Росії необхідно вирішувати ці проблеми "серйозно і прозоро".

Нагадаємо, НАТО підтвердили масштабне нарощування російського військово-морського флоту в Середземному морі біля берегів Сирії.

Також РБК-Україна писало, що на минулому тижні винищувачі НАТО тричі піднімалися по тривозі через російських літаків поблизу кордонів країн Балтії над Балтійським морем.

Крім того, винищувачі США перехопили два бомбардувальники РФ поблизу Аляски. Два винищувачі F-22 Військово-повітряних сил США 11 вересня перехопили і супроводили два російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 недалеко від узбережжя Аляски.