ua en ru

НАТО зафіксувало російські танки на території України

НАТО оприлюднило супутникові знімки, які підтверджують перетин українського кордону військовою технікою, яка є в арсеналі російський військ.

НАТО оприлюднило супутникові знімки, які підтверджують перетин українського кордону військовою технікою, яка є в арсеналі російських військ. Про це йдеться на офіційному сайті Північно-Атлантичного альянсу.

В альянсі зазначають, що 12 червня українські чиновники повідомили про те, що 3 бойових танки і кілька бронетранспортерів перетнули український кордон в Донецькій області, яка перебувала під контролем проросійських сил - так званої "Народної республіки Луганська". Пізніше, як повідомлялося у відкритих джерелах, ці танки були помічені біля Макіївка недалеко від Донецька.

"Танки не мають маркування або камуфляжу, як ті, які використовуються українськими військовими. Вони не мають маркування взагалі, але нагадують ті, що використовувалися російськими елементами, які були залучені в дестабілізації ситуації в Криму", -йдеться в повідомленні НАТО.

НАТО зафіксувало російські танки на території України

НАТО зафіксувало російські танки на території України

"Ці зображення піднімають серйозні питання про роль Росії у сприянні нестабільності у східній Україні і її участы в пересуванні військової техніки з території Росії в Україну", - йдеться в повідомленні НАТО.

НАТО зафіксувало російські танки на території України

В Альянсі також відзначають, що "російські чиновники вже неодноразово ухилялися від відповіді про роль Росії в подіях як в Криму, так и і східній Україні.

"Важливо володіти відповідними фактами, щоб Росії довелося публічно звітувати за свої дії", - йдеться в повідомленні.