ua en ru

НАТО створить два нові центри командування у 2018

НАТО створить два нові центри командування у 2018 Фото: НАТО (nato.int)

Один із них має бути розміщений на території країн Центральної Європи

НАТО має намір створити два нові центри командування в 2018 році. Один із них має бути розміщений на території країн Центральної Європи, передає Польське радіо.

Зазначено, що перший із нових центрів командування має бути створений у США і його завданням є допомогти в справному переміщенні військ та обладнання через океан до Європи.

Водночас другий командний центр планується в центральній частині Європи, і покликаний координувати пересування військ на континенті.

"Ми повинні в окремих країнах спрощувати для армії перетин кордону. Потребуємо також достатньо багато транспортних засобів, великою мірою від приватного сектору", - заявив у листопаді 2017 року генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Польща задекларувала, що клопотатиметься про розміщення одного з командувань на своїй території. Як можливе місце дислокації командування називають також Німеччину, а остаточне рішення має бути ухвалене в лютому.

Як повідомляється, НАТО планує також поліпшити інфраструктуру, зокрема дороги, мости, порти та аеропорти, необхідні при перевезенні військових сил. Очікується, що це буде однією з тем саміту Альянсу, запланованого на липень у Брюсселі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністри балтійських країн висловилися за подальше посилення присутності військ Північноатлантичного альянсу на території Латвії, Литви та Естонії.