ua en ru

НАТО: сепаратисти в Україні використовують ППО з Росії

Проросійські сепаратисти найімовірніше збивали вертольоти української армії за допомогою зброї, отриманої з Росії, заявив ВВС командувач військами НАТО у Європі генерал Філіп Брідлав.

Проросійські сепаратисти найімовірніше збивали вертольоти української армії за допомогою зброї, отриманої з Росії, заявив ВВС командувач військами НАТО у Європі генерал Філіп Брідлав (на фото).

Росія зосередила істотні сили поблизу кордону з Україною і поставляла повстанцям засоби ППО та інше озброєння, уточнив генерал.

"Те, що ми бачимо під час навчань на східній стороні від українського кордону, - це важке озброєння, БТРи, засоби ППО... і, як ми бачимо зараз, ці засоби вже використовуються по західний бік кордону", - повідомив на прес-конференції у Пентагоні Брідлав.

За словами генерала, на кордоні з Україною Росія розмістила значні сили, включаючи численні групи спецпризначенців. "Такий розвиток ситуації не сприяє вирішенню проблеми", - наголосив Брідлав і зазначив, що НАТО пильно стежить за розвитком ситуації.