ua en ru

НАТО перевірить ЗСУ на відповідність критеріям Альянсу

НАТО перевірить ЗСУ на відповідність критеріям Альянсу Фото: у Києві перебуває делегація НАТО (mil.gov.ua)

Наразі у Києві перебуває делегація НАТО

НАТО перевірить Збройні сили України (ЗСУ) на відповідність критеріям Альянсу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Як зазначається, наразі у Києві перебуває делегація НАТО на чолі з представником Департаменту оборонної політики та планування Міжнародного секретаріату НАТО Девідом Брауном, яка планує ознайомитися з актуальним станом досягнення обраних Україною цілей партнерства.

Делегація НАТО перебуватиме в Україні до 31 серпня. Протягом трьох днів заплановані зустрічі представників Альянсу з представниками Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗС України, органів державної влади.

В ході зазначених зустрічей учасники обговорять потребу органів державної влади України у додаткових Цілях партнерства на наступний цикл 2018-2019 років.

Крім того, за словами Брауна, до кінця жовтня 2017 року, планується фіналізувати інвентарний каталог засобів ЗСУ, які прописані відповідно до критеріїв НАТО.

"Йдеться про комплексне бачення того, що є в наявності, які перед нами задачі стоять. Це надасть можливість опрацювати відповіді на ті сценарії, що можуть виникнути у майбутньому", - заявив він, додавши, що наразі опрацьовується посібник для оцінки сил, який допоможе у підготовці рекомендацій з критично важливих питань для балансування оборонного планування та оцінки наявності ресурсів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що Україна не готова до вступу в НАТО.