ua en ru

НАТО закликає Росію припинити напади на сирійську опозицію

НАТО закликає Росію припинити напади на сирійську опозицію Фото: НАТО

НАТО назвала "вкрай небезпечним" порушення повітряного простору Туреччини

НАТО закликає Росію припинити напади на сирійську опозицію і мирних жителів. Про це йдеться в заяві, яку НАТО розповсюдила за підсумками позачергового засідання Північноатлантичної ради.

"Наші союзники висловили глибоку стурбованість у зв'язку з нарощуванням військової присутності Росії в Сирії і особливо ударами російських ВПС по Хамі, Хомсу і Ідлибу, які призвели до жертв серед мирного населення і не вразили позиції ІДІЛ", - заявили в альянсі.

Союзники закликають Росію припинити напади на сирійську опозицію і мирних жителів і зосередити свої зусилля на боротьбі з ІДІЛ.

Крім того, представники альянсу заявили, що повітряний простір Туреччини було порушено всупереч "своєчасним і неодноразовим попередженням". У НАТО попередили, що подібна "безвідповідальна поведінка" пов'язана з "крайньою небезпекою", і просять у Москви пояснити подію, а також відмовитися від таких вторгнень в майбутньому.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг скликав зустріч Північноатлантичної ради після порушення російським військовим літаком повітряного простору Туреччини.