ua en ru

НАТО припиняє співпрацю з РФ

НАТО призупиняє практичне цивільне і військове співробітництво з Російською Федерацією.

НАТО призупиняє практичне цивільне і військове співробітництво з Російською Федерацією. Про це йдеться в заяві, прийнятій міністрами закордонних справ НАТО за підсумками сьогоднішнього засідання.

"Ми вирішили припинити все практичне цивільне та військове співробітництво між НАТО та Росією. Наш політичний діалог в Раді Росія-НАТО може тривати, по мірі необхідності, на рівні послів і вище... Ми розглянемо відносини НАТО з Росією на нашому наступному засіданні в червні", - наголошується в заяві.

Також повідомляється, що вже узгоджений пакет заходів, спрямованих на поглиблення співпраці НАТО з партнерами у Східній Європі в рамках існуючих двосторонніх програм.

"За останні двадцять років, НАТО послідовно працювало для більш тісної співпраці та довіри з Росією. Тим не менше, Росія порушила міжнародне право, і діяла в протиріччі з принципами та зобов'язаннями в Раді Євроатлантичного партнерства... Вона серйозно порушила довіру, на якому наша співпраця має бути засновано", - підкреслюється в заяві.

Крім того, повідомляється, що НАТО має намір реалізувати негайні та довгострокові заходи в цілях зміцнення спроможності України забезпечити власну безпеку.