ua en ru

У НАТО підтвердили готовність допомагати з реформою оборонного сектору України

У НАТО підтвердили готовність допомагати з реформою оборонного сектору України Фото: НАТО тісно співпрацює з Україною (nato.int)

Альянс ще не отримав заявки на вступ від української влади

НАТО зосереджене на проведенні реформ в оборонному секторі України. Про це сказала директор центру інформації і документації НАТО Барбара Маронкова у п'ятницю, 9 червня, в ході прес-конференції з актуальних питань зовнішньої політики України та політики безпеки, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується рішень Верховної Ради (8 червня парламент законодавчо закріпив намір України отримати членство в НАТО, - ред.), ми були проінформовані про таке рішення. Тим часом, Альянс ще не отримав заявки на вступ від офіційних властей. Зараз НАТО зосереджена на впровадженні завдань, визначених на Варшавському саміті в 2016 році, а також на проведенні реформ в оборонному відомстві в Україні", - сказала Маронкова.

Нагадаємо, вчора, 8 червня, Верховна Рада підтримала за основу і в цілому законопроект №6470 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо зовнішньополітичного курсу України)". За документ проголосували 276 депутатів.

Прийнятий закон покликаний відновити "цілеспрямований прагматичний курс України на набуття членства в НАТО в якості стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави".