ua en ru

У НАТО і Пентагоні вважають, що Росія порушила угоду про ліквідацію балістичних ракет

У НАТО і Пентагоні вважають, що Росія порушила угоду про ліквідацію балістичних ракет Фото: Джеймс Меттіс (flickr.com-secdef)

Зараз вони намагаються вирішити, як змусити Росію виконувати угоду

Голова Пентагону Джеймс Меттіс та країни-члени НАТО обговорюють те, як змусити Російську Федерацію виконувати умови договору про контроль над озброєннями, передає агентство Reuters.

Вказано, що Меттіс вже обговорив з колегами з НАТО порушення російською владою договору про контроль над озброєннями. Зараз вони намагаються вирішити, як змусити Росію виконувати його.

"У нас є тверда впевненість у тому, що росіяни порушили Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності", - наголосив голова Пентагону.

Нагадаємо, комітети у справах збройних сил Сенату і Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки погодили щорічний акт про Національну обороні, зокрема, США готові виділити близько 5 млрд доларів на протидію Російській Федерації в Європі.

Варто відзначити, що США і їх партнерів в Європі турбують "дезінформація, пропаганда, кібератаки" і "гібридні військові операції", що проводяться Москвою.