ua en ru

США мають намір виділити близько 5 млрд доларів на протидію Росії в Європі

США мають намір виділити близько 5 млрд доларів на протидію Росії в Європі Фото: Пентагон (uk.wikipedia.org)

Комітети у справах збройних сил Сенату і Палати представників Конгресу США узгодили щорічний акт про Нацобороні

Комітети у справах збройних сил Сенату і Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки погодили щорічний акт про Національну оборону, зокрема, США готові виділити близько 5 млрд доларів на протидію Російської Федерації у Європі. Витяги зі звіту за підсумками слухань на Капітолійському пагорбі розміщені на сайті сенатського комітету, передає DW.

Згідно зі звітом, протидія агресії з боку Росси1йской Федерації "проходить у документі окремою статтею, зокрема, законодавці звертають увагу на вторгнення Москви у Грузію в 2008 і в Україну 2014 роках", а також її загрози державам-членам НАТО.

Крім того, в акті зазначається "розширення військової активності" РФ "в Арктичному регіоні і Середземному морі", "розвиток ядерної доктрини" і порушення Москвою Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) та багатостороннього міжнародного Договору з відкритого неба.

Варто відзначити, що США і їх партнерів у Європі турбують "дезинформація, пропаганда, кібератаки" і проводяться Москвою "гібридні військові операції".

Так, Вашингтон планує направити на реалізацію ініціативи щодо стримування Росії в Європі 4,6 млрд доларів. Для підвищення оборонного потенціалу країн Балтії США - 100 млн доларів. У відповідь на порушення РФ ДРСМД і для підтримки дослідницьких програм щодо використання крилатих ракет середньої дальності наземного базування будуть перераховані 58 млн доларів.

Законодавці також запропонували американським багатоканальним дистриб'юторам, включаючи операторів супутникового і кабельного телебачення, утриматися від трансляції контенту, який належить або контролюється фінансується урядом РФ".

Нагадаємо, в середу, 8 листопада, члени комітету оборони Конгресу США підтримали план витрат на оборону в розмірі 700 млрд доларів до 2018 фінансовому році, підтримуючи заклик президента Дональда Трампа до посилення фінансування військових.