ua en ru

НАТО надає Україні допомогу у формуванні річної програми співпраці

НАТО надає Україні допомогу у формуванні річної програми співпраці Фото: Алехандро Альваргонсалес (flickr.com securitydefenceagenda)

НАТО надає допомогу для формування річної програми співробітництва України і Альянсу на 2019 рік

Представники НАТО надають допомогу для формування річної національної програми співробітництва України та Північноатлантичного альянсу на 2019 рік. Про це заявив заступник Генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес, передає кореспондент РБК-Україна.

"У НАТО ми допомагаємо у розробці річної національної програми, яка є вкрай важливою для здійснення реформ. Разом із заступником прем'єр-міністра ми намагаємося поліпшити її для того, щоб реформа просувалася в подальшому більш ефективно", - повідомив він.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила сподівання, що президент найближчим часом підпише указ про виконання програми.

"Практичним завданням сьогодні, перейшовши на нові принципи, є формування річної національної програми (розвитку взаємодії України з НАТО на 2019, - ред.) І ми сподіваємося, що це буде зовсім швидко через указ президента України, і у нас буде той стратегічний документ, за яким щорічно будемо наближатися у відповідності зі стандартами Альянсу", - повідомила Цинцадзе.

Нагадаємо, сьогодні в Кабінеті міністрів України відбулося закрите засідання комісії з координації євроатлантичної інтеграції України. Вперше взяли участь представники НАТО.