ua en ru

В НАТО звинувачують Росію у зломі смартфонів солдатів альянсу, - WSJ

В НАТО звинувачують Росію у зломі смартфонів солдатів альянсу, - WSJ Фото: війська НАТО (flickr.com-nato)

Росія зламує смартфони військових НАТО в Польщі та Прибалтиці

Російську Федерацію підозрюють у зломі смартфонів військовослужбовців НАТО, щоб отримати оперативні дані і залякати солдатів, передає The Wall Street Journal з посиланням на джерела в альянсі.

За даними джерел, Росія причетна до злому смартфонів 4 тис. військових НАТО, які дислокуються в Польщі і Прибалтиці. WSJ зазначає, що чиновники альянсу не сумніваються в причетності РФ.

Крім того, газета наводить приклад підполковника армії США Крістофера Л'Ере, при зломі смартфона якого використовувався російський IP-адресу. За словами військового, хакери відстежували його переміщення. Також підтверджено злом акаунтів в Facebook не менше 6 солдатів, які перебувають у його підпорядкуванні.

"Військовослужбовці НАТО завжди було метою Росії з точки зору розвідувальних завдань. Але нинішня кампанія переслідування і залякування безпрецедентна", - зазначив співробітник британського аналітичного центру Chatham House Кір Джайлс.

Також повідомляється, що після подібних інцидентів на деяких базах в Естонії військовим заборонили користуватися смартфонами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія отримала доступ до системи кіберзахисту Пентагону. Зокрема, російська сторона отримала код системи, яка лежить в основі кіберзахисту армії США.