ua en ru

Росія отримала доступ до системи кіберзахисту Пентагону, - Reuters

Росія отримала доступ до системи кіберзахисту Пентагону, - Reuters Фото: російські військові отримали доступ до системи кіберзахисту Пентагону (pixabay.com)

Міноборони РФ отримало код системи, яка лежить в основі кіберзахисту армії США

Міністерство оборони Росії отримало доступ до системи кіберзахисту Міністерства оборони США (Пентагон), передає Reuters з посиланням на джерела.

Повідомляється, що Міністерство оборони РФ отримало код системи ArcSight, яка лежить в основі кіберзахисту більшості підрозділів армії США. Доступ до системи надала компанія Hewlett Packard Enterprise, яка її розробила.

За даними джерел, Росія отримала доступ до вихідного коду ArcSight в ході сертифікації системи для продажу російському державному сектору. У той же час розробники ArcSight і співробітники спецслужб США повідомили, що російська сторона могла виявити уразливості в програмному забезпеченні, які можуть допомогти хакерам приховати кібератаку від американських військових.

"Це величезна уразливість в області безпеки. Ви надаєте внутрішній доступ і потенційний інструмент для вторгнення противника", - зазначив колишній розробник системи безпеки ArcSight Грег Мартін.

За даними Reuters, вивченням системи ArcSight займалася російська компанія "Ешелон". За словами її президента, компанія зобов'язана повідомляти російську владу про наявність виявлених вразливостей після того, як отримає відповідний дозвіл від HPE.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США виділять Україні більше 5 млн доларів для кібербезпеки. Збиток України від кібератак РФ оцінюється в десятки мільйонів доларів.