ua en ru

У НАТО звинуватили Росію у безвідповідальних ядерних загрозах

У НАТО звинуватили Росію у безвідповідальних ядерних загрозах Фото: Філіп Бридлав

У НАТО зазначають, що всі ядерні держави повинні вести себе відповідально, коли йдеться про ядерну зброю

Командувач силами НАТО в Європі Філіп Бридлав звинуватив Росію в безвідповідальних ядерних загрози, мета яких, на його думку, - змусити НАТО добре подумати про свою реакцію на дії Росії в Україні. Про це повідомляє "Голос Америки"

"Такі заяви з боку ядерної держави не можна назвати відповідальними... Не думаю, що це сприяє яким-небудь серйозних переговорів або серйозної деескалації проблем в Україні. Я вважаю, що всі ядерні держави повинні вести себе відповідально не тільки в своїх діях, але й у словах, коли йдеться про ядерну зброю", - заявив Бридлав журналістам у ході наради міністрів закордонних справ країн НАТО в Туреччині.

Бридлав вважає, що подібні заяви можна назвати сигналом.

"Я вважаю, що всі ці заяви повинні були стати певним сигналом. Вони робилися, щоб змусити нас добре подумати, перш ніж приймати рішення", - сказав Бридлав, відповідаючи на питання, чи вважає він, що метою цих заяв було утримати НАТО від відповідних дій з використанням звичайної зброї після дій Росії в Україні.

Він також висловив тривогу з приводу посилення зіткнень в деяких районах Східної України, незважаючи на оголошене припинення вогню.
Варто відзначити, що представники Росії неодноразово нагадували про національний ядерний арсенал на тлі зростання напруженості із Заходом у зв'язку з російською анексією українського Криму в минулому році і діями Росії, в яких НАТО вбачає військову підтримку сепаратистів.

Нагадаємо, НАТО стурбовано заявами РФ про можливе розміщення в Криму ядерної зброї.