ua en ru

НАТО недостатньо рішуче відповідає на агресію РФ, - Джемілєв

НАТО недостатньо рішуче відповідає на агресію РФ, - Джемілєв Фото: Мустафа Джемілєв розповів, що вважає дії НАТО щодо російської агресії недостатніми

Лідер кримськотатарського народу не бачить деокупації Криму військовим шляхом

Північноатлантичний альянс (НАТО) - основна надія у зв'язку з агресією, яку зараз демонструє Російська Федерація, але він не проявляє достатньої рішучості. Таку думку висловив лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв в інтерв'ю "Голос Америки".

"Могла б бути така ж рішучість, як в діях НАТО при геноциді в Косово, але цього не відбувається", - додав Джемілєв.


Тим не менш, кримськотатарський лідер повідомив, що він не бачить вирішення питання про деокупацію Криму військовим шляхом, тому що це буде трагедія, в першу чергу, для татарського народу.

"Вони просто почнуть нас вирізати", - сказав він.

Джемілєв вважає правильними кроки зі зміцнення військової присутності НАТО на Балтиці, але його непокоять голоси, що лунають останнім часом з ряду країн про необхідність пом'якшення або навіть зняття санкцій з РФ.

"Ми вбачаємо звільнення від окупації та відновлення територіальної цілісності України шляхом посилення санкцій. Нас турбує те, що зараз відбувається в ряді країн, в першу чергу, в Італії і Франції, де лунають голоси про необхідність пом'якшення або навіть зняття санкцій, якщо будуть виконуватися Мінські угоди", - зазначив Джемілєв.

Він також підкреслив, що в Мінських угодах немає слів про повне відновлення територіальної цілісності України і якщо санкції будуть зняті або полегшені, то перспектива звільнення Криму віддалиться на багато років.

Нагадаємо, Мустафа Джемілєв вважає, що обшуки, допити та кримінальні переслідування кримських татар з боку російської влади і силовиків покликані змусити їх залишити півострів.