ua en ru

Джемілєв: кримських татар хочуть змусити покинути півострів

Джемілєв: кримських татар хочуть змусити покинути півострів Фото: Мустафа Джемілєв назвав мету репресій проти кримських татар

За його словами, влада РФ хоче бачити етнічно чистий російський Крим

Обшуки, допити і кримінальні переслідування кримських татар із боку російської влади і силовиків покликані змусити їх покинути півострів. Про це заявив лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

"Єдина мета - залякати, змусити людей мовчати. Є ще друга мета - змусити кримських татар покинути Крим. Вони, так само, як і в сталінські часи, хочуть бачити етнічно такий чистий російський Крим", - вважає він.


На думку Джемілєва, кримінальна справа, порушена ФСБ стосовно заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, необґрунтована і не відповідає закону.

"В окупантів такий страх перед кримськими татарами, що вони не зважають ні на які норми і закони. Звинувачення Ільмі Умерова в тому, що він закликав до посягання на територіальну цілісність РФ - це абсурд. Він просто казав свою точку зору як громадянин України, як син свого народу. А наш народ повністю не визнав цю окупацію", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше голова Центрвиборчкому Курултаю Заїр Смедляєв заявив, що провокації проти кримських татар можуть підштовхнути людей взятися за зброю.