ua en ru

НАТО готує нову концепцію у відповідь на загрозу гібридної війни

НАТО готує нову концепцію у відповідь на загрозу гібридної війни Фото: альянс хоче швидше реагувати на гібридні війни

Концепція буде заснована на первинній стратегічній оцінці подій, що розгортаються

Керівництво НАТО готує нову концепцію, яка дозволить швидше реагувати на такі загрози нового характеру, як гібридна війна. Про це повідомляє видання Financial Times.

"Зараз ми стикаємося зі сценаріями, коли початок кризи непомітний, із гібридними сценаріями, де діють недержавні і приховані сили", - заявив верховний головнокомандувач із трансформації сил НАТО Дені Мерсьє.

Він повідомив, що міністри країн-членів проводять обговорення на основі подібних сценаріїв і розігрують план своїх дій із координації сил альянсу в конкретних умовах.


"(Військове командування) розробляє для подання НАТО нову концепцію, яка буде заснована на первинній стратегічній оцінці подій, що розгортаються, на основі незасекреченої інформації", - розповів Мерсьє.

За його словами, аналізуватимуться не тільки дані військової розвідки, а й інформація у вільному доступі - з мережі інтернет, дипломатичних джерел, аналітичних центрів, дослідних інститутів і місцевих жителів. Усе це, на його думку, дозволить значно швидше ухвалювати рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО дратує прагнення Туреччини зблизитися з РФ.