ua en ru

Настоятель храму у Бабиному яру розповів про масштаби пожежі вночі

Настоятель храму у Бабиному яру розповів про масштаби пожежі вночі Фото: невідомі підпалили дерев'яну стіну храму

У Києві невідомі облили бензином і підпалили храм УПЦ

У Шевченківському районі Києва сьогодні о 04:00 на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" невідомі підпалили храм в честь ікони "Всіх скорботних Радість" Української Православної Церкви, йдеться у повідомленні Центру інформації УПЦ.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на настоятеля храму протоієрея Сергія Темника, зловмисники облили одну з дерев'яних стін бензином і підпалили її. В результаті пожежі стіна храму прогоріла наскрізь.

"Охоронець відчув різкий запах гару. Загоряння було великим. Для того, щоб загасити пожежу знадобилися два вогнегасника. На місце події прибули слідча група і співробітники МНС. Це вже третя блюзнірська спроба знищити храм. До цього хтось двічі кидав "коктейлі Молотова", але осередки загоряння були невеликими. Цього разу зловмисники, схоже, діяли інакше - залили між дошками стіни бензин і підпалили", - розповів настоятель храму Сергій Темник.

За його словами, пожежа була великою і дим був помітний далеко від місця події.

"Як і минулого разу біля храму були залишені речові докази. Правоохоронці вже займаються розслідуванням. Розмір матеріального збитку встановлюється", - повідомив протоієрей.

Настоятель храму просить захистити храмову споруда та громаду від нападів.

"Минулого разу зловмисники зафіксували підпал храму на відео - момент, коли вони кидали пляшки із запальною сумішшю. Цей відеоролик палії розмістили в інтернеті. Тоді стало зрозуміло, що це спланована акція і спроби знищити храм робитимуться знову", - сказав настоятель храму УПЦ.

Настоятель храму у Бабиному яру розповів про масштаби пожежі вночіНастоятель храму у Бабиному яру розповів про масштаби пожежі вночі

Фото: наслідки пожежі

Нагадаємо, в лютому в Києві невідомі підпалили храм УПЦ МП.