ua en ru

Насіров повідомив про звільнення 42% вищого начальницького складу ДФС

Насіров повідомив про звільнення 42% вищого начальницького складу ДФС Фото: Роман Насіров

За словами Насірова, загалом з травня цього року звільнено більш ніж 1,5 тисячі працівників

Державна фіскальна служба звільнила 42% вищого керівного складу ДФС та 15 % керівників територіальних органів. Про це сьогодні на брифінгу в Будинку Уряду повідомив Голова ДФС Роман Насіров, повідомляє пресс-служба відомства .

"Це вже третя хвиля звільнень в рамках виконання Закону "Про очищення влади", яка розпочалася ще восени 2014 року. Разом вже звільнено 345 посадовців ДФС, які підпадали під дію цього закону", - наголосив він.

За словами Насірова, загалом з травня цього року звільнено більш ніж 1,5 тисячі працівників.

"І, що дуже важливо, ми змінили 600 керівників, які обіймали посади керівників департаментів чи заступників територіальних підрозділів", - зазначив глава ДФС.

Крім того, Насіров зазначив, що у рамках оптимізації роботи фіскальної служби передбачено планове скорочення кількості працівників. Зокрема, вже підготовлене скорочення на 20%.

"Минулого тижня ми отримали додаткове доручення від Кабінету Міністрів і у нас нова гранична чисельність 2016 року. І загалом це скорочення буде до 30%. Тобто в 2016 році у фіскальній службі залишаться приблизно 41-42 тисячі працівників", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Роман Насиров пообіцяв, що при відборі кандидатів на окремі посади в ГФС будуть тестувати на поліграфі.