ua en ru

Насиров пропонує врегулювати порядок перебування в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією

Насиров пропонує врегулювати порядок перебування в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією Фото: Роман Насиров

Жителі прикордонних областей України часто купують автомобілі за кордоном і на підставі тимчасового ввезення заїжджають в країну

Голова Державної фіскальної служби України (ДФС) Роман Насиров пропонує врегулювати порядок перебування в Україні тимчасово ввезених автомобілів з іноземною реєстрацією на законодавчому рівні, щоб уникнути зловживань у цій сфері. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова ГФС Роман Насиров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Варто було б врегулювати це питання комплексно в законодавстві", - сказав він.

Як пояснив Насиров, жителі прикордонних областей України часто купують автомобілі за кордоном і на підставі тимчасового ввезення заїжджають в країну, але при цьому не проводять перереєстрацію таких авто.

Ці дії, за словами глави ГФС, спрямовані на відстрочку вивезення автомобіля назад за кордон. Так, багато хто з власників авто з іноземною реєстрацією набувають довідки СТО про те, що автомобіль знаходиться в ремонті, а також намагаються підкупити співробітників митниць.

Така схема, на переконання Насирова, дозволяє власникам авто уникнути сплати податків, яка повинна проводитися при перереєстрації автомобіля в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 10 березня 2016 року в ході зустрічі голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, керівництва Закарпатської митниці та командування прикордонних загонів з представниками власників автомобілів з іноземною реєстрацією досягнуто конкретних домовленостей, завдяки чому автомобілісти зможуть користуватися попередніми правилами "пересечки" до вирішення проблеми на законодавчому рівні.