ua en ru

Насіров спростовує відключення "Метінвесту" від системи відшкодування ПДВ

Насіров спростовує відключення "Метінвесту" від системи відшкодування ПДВ Фото: голова ДФС, Роман Насіров

Голова ДФС вважає, що подібна інформація скоріше відноситься до чуток

Роман Насіров, голова Державної фіскальної служби України (ДФС), спростовує дані про те, що всі підприємства групи "Метінвест" в листопаді 2015 р. відключені від системи автоматичного відшкодування ПДВ. Про це керівник ГФС повідомив на прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я звернуся до холдингу "Метінвест" і запитаю, якою інформацією вони оперують, тому що автоматичне відшкодування ПДВ відбувається 15 числа і сьогодні реєстри в Держказначейство ще не подано. По-друге, жодного збою в системі автоматичного відшкодування ПДВ та системи електронного адміністрування немає", - заявив Насіров.

Голова ДФС також додав, що подібна інформація скоріше відноситься до рівня чуток.

"Протягом останніх місяців ми суттєво збільшували відшкодування ПДВ кожен місяць. Щомісяця ми відшкодовували до 7 - 7,5 млрд грн. Ми суттєво скоротили борг. Якщо в травні це було 21 млрд грн активного ПДВ, тобто того, що має відшкодовуватися, то сьогодні це близько 15 млрд грн. Також зменшився борг компаній, які входять у холдинг. На кінець травня - червня у них борг був близько 4,5 млрд грн, а на кінець минулого місяця - вже близько 3,5 млрд грн. Тому варто почекати, коли вийде реєстр і зробити відповідні висновки. У травні дійсно у них були проблеми з автоматичним відшкодуванням", - пояснив Насіров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступником Романа Насірова може стати іноземець.