ua en ru

Насіров звинуватив Саакашвілі у провалі експерименту щодо фінансування доріг

Одеська область під керівництвом Міхеїла Саакашвілі фактично провалила експеримент щодо фінансування ремонту доріг за рахунок понадпланових митних зборів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

"У 2015 році Одеській митниці не вдавалося досягти індикативних показників Мінфіну. Відповідно, в минулому році експеримент не дав своїх позитивних результатів, як це було в інших областях", - заявив він.

"І це при тому, що для ДФС кожен місяць був новим історичним рекордом по митним зборам. У вересні цей показник склав 18,8 млрд грн, у жовтні - 19,1 млрд грн, у листопаді - 20,2 млрд грн, у грудні - 20,4 млрд грн", - додав глава відомства.

У той же час Насіров зазначив, що на відміну від Одеської області, інші регіони за підсумками минулого року отримали понадпланові надходження з регіональних митниць, направивши їх на інфраструктуру.

"Волинська область отримала 104,2 млн грн, Львівська - 312,3 млн грн, Чернівецька -129,9 млн грн. Таким чином, три області отримали разом майже 550 млн грн", - сказав він.

Голова Державної фіскальної служби також зазначив, що завдяки заходам, прийнятим Кабінетом міністрів, вдалося підвищити рівень митних зборів в цілому по Україні, в тому числі і на Одеській митниці.