ua en ru

Насиров: децентралізація принесла місцевим бюджетам додаткові 3 млрд гривень щомісяця

Насиров: децентралізація принесла місцевим бюджетам додаткові 3 млрд гривень щомісяця Фото: Роман Насиров

Загалом, за перший квартал 2016 року в місцеві бюджети надійшло 30,2 млрд гривень податків і зборів

Завдяки децентралізації місцевих бюджетів щомісяця отримують додаткові 3 млрд гривень. Про це під час прес-конференції повідомив голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насиров, передає прес-служба відомства.

"Місцеві бюджети кожного місяця отримують більше на 3 млрд гривень, ніж вони очікували навіть. Ми вже можемо сказати, що механізм децентралізації працює ефективно. Думаю, що зараз треба концентрувати увагу на те, щоб ефективно витрачалися ці кошти з місцевих бюджетів", - сказав Насиров.


За його словами, загалом, протягом першого кварталу 2016 року в місцеві бюджети надійшло 30,2 млрд гривень податків і зборів. Органи місцевого самоврядування на розвиток своїх регіонів отримали на 9,2 млрд гривень. При цьому найбільшу частку у місцевих бюджетах займають ПДФО і військовий збір, надходження від яких склали 16,1 млрд гривень.

Нагадаємо, згідно "Плану дій щодо пріоритетних реформ на 2016 рік" Кабінет міністрів України визначив три основні завдання у сфері децентралізації на наступний рік.