ua en ru

Кабмін визначив 3 завдання у сфері децентралізації на 2016

Кабмін визначив 3 завдання у сфері децентралізації на 2016 Фото: Кабінет міністрів України

У Кабміні не виключають, що перелік реформ і заходів може бути доповнений і змінений

Згідно "Плану дій щодо пріоритетних реформ на 2016 рік" Кабінет міністрів України визначив три основні завдання у сфері децентралізації на наступний рік. Про це йдеться у статті РБК -Україна "Завдання на виріст: президент визначається з реформами на цей рік".

В документі йдеться: "Стратегічною метою реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади є побудова ефективної системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади на всіх його рівнях з передачею на місця значної частини повноважень та забезпечення достатніми фінансовими ресурсами територіальних громад під їх власну відповідальність"

В документі зазначається, що для досягнення поставленої мети в 2016 році необхідно виконати завдання за трьома напрямками:

  1. Побудова ефективної системи влади.
  2. Підвищення конкурентоспроможності регіонів.
  3. Забезпечення високої якості надання послуг.

"Всі вищезазначені напрями і завдання - предмет для обговорення. Перелік реформ і заходів, природно, може бути доповнений і змінений", - йдеться в документі.

Нагадаємо, в першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації були проголосовані 31 серпня 2015 року. Однак відсутність гарантованих 300 голосів депутатів змусило представників більшості звернутися до Конституційного суду з проханням роз'яснити ст. 155 Основного закону щодо наступної чергової сесії.

Наступне засідання КС з цього питання відбудеться 15 березня. Зараз, без рішення КС, в АП і БПП вважають, що голосування у другому читанні відбудеться в травні цього року.