ua en ru

МінАП сприятиме виробництву міндобрив, - Павленко

МінАП сприятиме виробництву міндобрив, - Павленко Фото: Олексій Павленко

Ці заходи стануть сприятливими для подальшого розвитку виробників міндобрив в Україні

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко заявив, що дерегуляція ринку мінеральних добрив в Україні є метою роботи міністерства. Цю позицію Павленко озвучив під час робочої зустрічі із активом групи компаній "УкрТехноФос" на Рівненщині. Повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Забезпечення господарств мінеральними добривами у достатній кількості є необхідною умовою гарантування високої урожайності сільськогосподарських культур. З метою підтримки вітчизняних виробників даної продукції ми прагнемо максимально спростити умови їх діяльності та пропонуємо законодавчі зміни з дерегуляції ринку міндобрив", - зазначив Павленко.

Міністр розповів про хід здійснення реформ з дерегуляції ринку міндобрив в Україні: "Наразі Мінагрополітики пропонує низку важливих ініціатив у галузі, зокрема зупинення дії рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі про встановлення антидемпінгового мита на аміачну селітру, віднесення мінеральних добрив до групи "життєво необхідних" товарів, скасування 5% додаткового імпортного збору на зазначений товар".

Крім того, "ми наголошуємо на важливості законодавчого врегулювання спрощення процедури реєстрації мінеральних добрив за групою товарів (КЗЕД 3102-3105) до 14 днів. Ці заходи стануть сприятливими для подальшого розвитку виробників міндобрив в Україні" - выдзначив Павленко.

Нагадаємо, наразі дефіцит азотних добрив в Україні становить 300 тис. тонн, одночасно є підстави говорити про те, що Украина переориентирует экспорт агропродукции на рынки Азии.