ua en ru

"Наш край" вважає, що блокада Донбасу шкодить інтересам України

"Наш край" вважає, що блокада Донбасу шкодить інтересам України Фото: Олександр Мазурчак

За словами співголови партії, блокада грає на руку терористам

Залізнична блокада неконтрольованих урядом територій шкодить інтересам України. Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, повідомляє сайт партії.

За його словами, від блокування залізничних шляхів страждає населення підконтрольних українській владі територій Донбасу і українські підприємства.

"Насамперед, блокада шкодить інтересам України. Її учасники зупинили постачання вугілля з підприємств, які зареєстровані на підконтрольній українській території і податки платять тут, на електростанції, які знаходяться тут же. Через дефіцит палива жителі Щастя, Слов'янська і Курахового можуть залишитися без тепла в сильні морози. Крім того, "Укрзалізниця" вже отримала 40 млн гривень збитків через пошкоджені шляхи і заблоковане сполучення", – зазначив Мазурчак.

Разом з тим він наголосив, що блокування залізничних шляхів також грає на руку терористам і російській пропаганді.

"Бойовики використовували блокаду як привід для активних військових дій проти України. Вона не вплинула на їхнє забезпечення, оскільки вони отримують гроші та продукти з Росії. У свою чергу, російські пропагандисти отримали чергову "страшилку" для жителів окупованих територій про нібито намір України заморити їх холодом і голодом", – зазначив співголова "Нашого краю".

Він закликав учасників блокади припинити діяти на шкоду Україні і перейти до конструктивного вирішення проблеми.

"Місцеві депутати Донецької та Луганської областей ініціювали розгляд на засіданнях відповідних рад звернення до Президента України та силових структур з проханням зупинити залізничну блокаду окупованих територій. Вони відзначають, що таке блокування шкодить, насамперед, жителям визволеної частини Донбасу", – підсумував Мазурчак.

Нагадаємо, блокада Донбасу почалася в Луганській області 26 січня. Тоді близько півсотні екс-бійців добровольчих батальйонів "Айдар" і "Донбас" перекрили ділянку залізниці біля сіл Золоте і Гірське.