ua en ru

"Наш край" закликає зупинити розпродаж потенційно прибуткових держпідприємств

Партія "Наш край" вимагає зупинити приватизацію, яку у вівторок запустила Верховна Рада. Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті партії.

У політичній силі переконані, що чергова хвиля розпродажу майна вигідна тільки монополістам і представникам олігархічних груп.

"Зараз економіка України переживає важкі часи, тому очевидно держпідприємства будуть продані за невисоку ціну. Це підприємства енергетичного сектору, хімічної промисловості і багато інших, які при розумному управлінні можуть приносити дохід у бюджет держави. Крім то, як показує практика, після приватизації нові власники часто скорочують кількість працівників, а іноді і зовсім продають підприємство на металобрухт", - йдеться в заяві "Нашого краю".

У партії стверджують, що приватизація минулих років принесла Україні лише збитки. 30% підприємств, які були приватизовані до 2010 року, взагалі зникли. 32% працівників залишилися на вулиці. Через непрозорі схеми приватизації знищені заводи-гіганти. Тому держава повинна зберегти власність, яка у неї залишилася, - йдеться в заяві політичної сили.

"На керівні посади великих держпідприємств повинні прийти ефективні господарники з досвідом роботи. Це врятує українців від остаточного розпродажу країни олігархам", - переконані в партії "Наш край".

"Наш край" закликає зупинити розпродаж потенційно прибуткових держпідприємств"Наш край" закликає зупинити розпродаж потенційно прибуткових держпідприємств"Наш край" закликає зупинити розпродаж потенційно прибуткових держпідприємств

Нагадаємо, у вівторок Верховна Рада прийняла в цілому законопроект, який дає старт цій приватизації. У 2016 році Кабмін планує приватизувати 14 великих держпідприємств. Серед них Одеський припортовий завод, "Сумихімпром", Івано-Франківський локомотиво-ремонтний завод і чотири обленерго.