ua en ru

"Наш край": не дозволимо політикам заборонити святкувати День перемоги

"Наш край": не дозволимо політикам заборонити святкувати День перемоги Фото: Олександр Мазурчак (facebook.com/nashkray.org)

Партія "Наш край" виступає за право українців святкувати День перемоги

Партія "Наш край" виступає за право українців святкувати День перемоги і проти штучного розколу суспільства. Про це заявив сьогодні співголова партії Олександр Мазурчак, повідомляє прес-служба партії.

Він зазначив, що українці мають беззаперечне право відзначати 9 травня День перемоги.

"Незважаючи на ініціативи деяких політиків, які намагаються заборонити українцям святкувати їх свята, партія "Наш край" виступає за святкування Дня перемоги, який в Україні відзначають 9 травня. Разом з ним можна відзначати День пам'яті і примирення 8 травня. Будь-які спроби політиків заборонити відзначати День перемоги тільки штучно розколюють суспільство", – переконаний Мазурчак.

Він зазначив, що українці не повинні відмовлятися від свого вагомого внеску в перемогу над нацизмом у Другій світовій війні.

"9 травня – День перемоги наших дідусів і бабусь над нацизмом. Вони звільнили нашу землю від німецьких загарбників. Перемога дала нам можливість народитися і жити вільними людьми. У ці дні ми будемо вшановувати незабутній подвиг українського народу та його вагомий внесок у перемогу над нацизмом. "Наш край" завжди відстоює право громадян святкувати День перемоги", – зазначив Мазурчак.

Він додав, що держава повинна гарантувати безпеку громадян на масових заходах в ці дні.

"Безумовна обов'язок державної влади – забезпечити безпеку українців під час святкування Дня перемоги", – резюмував Мазурчак.

Нагадаємо, нещодавно глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович висловив думку, що в Україні необхідно перенести вихідний день з 9 травня на 8 травня.