ua en ru

"Наш край" назвав вимогу Супрун до Раді спробою приховати провали у своїй роботі

"Наш край" назвав вимогу Супрун до Раді спробою приховати провали у своїй роботі Фото: Олександр Мазурчак

Мазурчак прокоментував вимогу Супрун

Вимогу виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун до українського парламенту з вимогою негайно прийняти законопроект щодо медичної реформи – це спроба прикрити власні провали в посаді. Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, йдеться в повідомленні на сайті політсили.

Він звернув увагу, що остання заява в.о. міністра охорони здоров'я зроблена напередодні завершення періоду "імунітету" уряду Гройсмана.

"Після 14 квітня парламент має право висловити недовіру чинному уряду. Навряд чи піде у відставку весь уряд, але ротації керівників деяких міністерств слід очікувати. У числі претендентів на заміну – і Уляна Супрун. Вона це розуміє, тому її ультиматум українському парламенту з вимогою негайно прийняти законопроект по медичній реформі слід розглядати, як спробу прикрити власні провали на посаді в.о. міністра охорони здоров'я", – зазначив Мазурчак.

Співголова партії "Наш край" заявив про "найбільш значущі провали" очолюваного в.о. міністра відомства.

"Через імітацію боротьби з корупцією у сфері державних закупівель держава отримала більше року затримки з постачанням лікарських засобів і медичних інструментів, а спроби МОЗ ввести госпітальні округи призвели до масових акцій протесту. Від непослідовних кроків страждають, насамперед, місцеві ради, оскільки вони змушені дофінансувати установи та лікарів, від яких відмовляється уряд", – повідомив він.

Також він заявив про "нелогічність" заяв Супрун. "Змушувати парламент прийняти закон, що базується на даних, які будуть відомі в.о. міністра тільки в 2018 році – це поза всяким логічним поясненням", – упевнений Мазурчак.

Разом з тим, співголова партії "Наш край" висловився за докорінне реформування сфери охорони здоров'я, але не шляхом ультиматумів.

"Реформа медичної галузі, яка застаріла і не лікує людей, а лише продає їм ліки – безумовно необхідна. Але подібна реформа повинна бути виважена, продумана і отримати широку підтримку в суспільстві, а не прийнята шляхом ультиматуму", – резюмував Мазурчак.

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вимагає від Верховної Ради прийняти її закон "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" до 16 травня 2017 року. У разі неприйняття цього закону в.о. міністра стверджує, що реформу можна буде здійснити не раніше ніж через 4-5 років.