ua en ru

Населення ЛНР платить за воду, проте ці кошти не доходять до постачальника, - Лою

Населення ЛНР платить за воду, проте ці кошти не доходять до постачальника, - Лою Фото: Тука заявив, що гроші за спожиту воду не доходять постачальника

Ватажки ЛНР перестали виходити на зв'язок після встановлення лічильників води

Населення самопроголошеної "Луганської народної республіки" регулярно платить за спожиту воду, однак ці кошти не доходять до постачальника. Про це сьогодні в ефірі каналу "3STV" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Вони (керівництво так званої ЛНР, - ред.) постійно збирають кошти від людей, від мешканців, але ми ці кошти не отримуємо", - заявив Тука.

За його словами, ватажки самопроголошеної "республіки" раніше неодноразово обіцяли платити за спожиту воду. Після встановлення сучасних лічильників на кордоні з окупованою територією протилежна сторона перестала взагалі виходити на будь-який контакт з представниками України.

"Вони перестали приїжджати в Мінськ, вони перестали брати трубки мобільних телефонів, вони навіть не прислали свого представника, щоб отримати електронні ключі від лічильників", - сказав заступник міністра.

Нагадаємо, раніше віце-спікер Верховної Ради України, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко повідомила, що на окупованому Донбасі з-за проблем з водопостачанням назріває гуманітарна катастрофа.