ua en ru

На окупованому Донбасі через проблеми з водопостачанням назріває гуманітарна катастрофа

На окупованому Донбасі через проблеми з водопостачанням назріває гуманітарна катастрофа Фото: Ірина Геращенко

Українська сторона вимагає від РФ не допустити гуманітарної катастрофи на Донбасі

На окупованому Донбасі через проблеми з водопостачанням назріває гуманітарна катастрофа. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради України, представник України у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

"Ще одна тема - водопостачання на окуповану територію. Україна, щоб не допустити гуманітарної катастрофи і підтримуючи таким чином громадян на окупованих територіях, весь цей час поставляла воду", - зазначила вона.

За її словами, за 2 роки накопилися величезні борги за воду, яку отримують не лише прості люди, а й установи і підприємства.

"Україна не буде нікому поставляти воду безкоштовно. Всі громадяни України сплачують комунальні послуги. Українська сторона вимагає від РФ, яка несе повну відповідальність за окуповані території, не допустити гуманітарної катастрофи на Донбасі. Борги за поставлену воду мають бути сплачені, за воду і електроенергію треба платити", - заявила вона.

Ключовим питанням гуманітарноі групи , де украінську сторону також представляють В. Медведчук і експерт від СБУ, було з...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 23 листопад 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики не подають питну воду жителям Луганської області.