ua en ru

Насалик розраховує заощадити не менш як 40% енергоносіїв

Насалик розраховує заощадити не менш як 40% енергоносіїв Фото: Ігор Насалик розповів, скільки можна заощадити завдяки енергоефективності

Глава Міненерго зазначив, що зараз в Україні на забезпечення енергоносіями бюджетної сфери витрачається 24 млрд грн

Завдяки заходам енергоефективності можна заощадити щонайменше 40% енергоносіїв. Про це міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"24 млрд грн в Україні витрачається на опалення або забезпечення енергоносіями бюджетної сфери, а втрати в бюджетній сфері становлять близько 70%. Ось у нас величезне завдання трансформувати ці кошти таким чином, щоб мінімізувати ці втрати і довести до 30%, а не 100%, які є на сьогоднішній період", - зазначив міністр.


Також чиновник поліпшив свій попередній прогноз щодо того, що Україна в разі реалізації відповідних програм через 4 роки взагалі не буде імпортувати газ.

"Якщо бізнес подивиться, що за рахунок енергоефективності можна заощадити (я це можу констатувати сьогодні) від 40% енергоносіїв, то це буде найбільш високорентабельний бізнес. І коли приватний бізнес увійде в енергобізнес, тоді ми будемо мати результат не 4,5 року, а набагато швидше", - повідомив Насалик.

Нагадаємо, напередодні опалювального сезону, який стартує через два місяці, на складах українських енергогенеруючих підприємств сконцентровано менш як 1 млн тонн вугілля.