ua en ru

Напередодні опалювального сезону Україна залишилася з мінімальними запасами вугілля

Напередодні опалювального сезону Україна залишилася з мінімальними запасами вугілля Фото: Ігор Насалик назвав причини проблем з вугіллям

На складах українських енергогенеруючих підприємств сконцентровано менше 1 млн тонн вугілля

Напередодні опалювального сезону, який стартує через два місяці, на складах українських енергогенеруючих підприємств сконцентровано менше 1 млн тонн вугілля. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Треба дати країні вугілля: з чим Україна вступає в опалювальний сезон".


Зокрема, за оперативною інформацією ДП НЕК "Укренерго", станом на 17 серпня, на складах ТЕС зосереджено все 914,6 тис. тонн вугілля. З них 561,6 тис. тонн вугілля газової групи і довгополуменеве, 353 тис. тонн - антрацит. При цьому міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик оцінює потреби енергетики на вугіллі до початку опалювального сезону в 2,7 млн тонн.

"Навантаження на українську теплогенерацію влітку зросла. У цей період ми спалювали 100-110 тис. тонн на добу, а в місяць - близько трьох мільйонів тонн", - заявив Ігор Насалик на початку серпня.

Причини "спрацьовування вугільних складів" Ігор Насалик пояснив зниженням частки атомної енергетики в структурі генерації через ремонтів на декількох енергоблоках АЕС, блокування поставок вугілля антрациту із зони АТО, а також зростанням споживання електроенергії у червні-липні через аномальну спеку.

Нагадаємо, раніше Насалик анонсував прибуття першої партії альтернативного вугілля в Україну.