ua en ru

Насалик: у Кабміні проходить закрита нарада щодо формату "Нафтогазу"

Насалик: у Кабміні проходить закрита нарада щодо формату "Нафтогазу" Фото: Ігор Насалик

Нарада присвячена виконанню умов третього енергетичного пакету

У Кабінеті міністрів України сьогодні, 23 квітня 2016 року, проходить закрита нарада за участю прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, на якій обговорюється подальший формат існування НАК "Нафтогаз-України". Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик в ефірі "112 Україна".

"Нарада присвячена виконанню умов третього енергетичного пакету, а саме - розділення транспортування, видобування і споживання. І от сьогодні визначається, в якому форматі буде існувати НАК "Нафтогаз-Україна", - сказав він.


За словами Насалика, позиція відомства та "Нафтогазу" щодо виконання умов третього енергетичного пакету різняться.

"Є позиція окремо міністерства палива та енергетики, щоб воно було розділене, а не було інтегрованою компанією, і у нас є достатньо для цього аргументів. Є інша позиція "Нафтогазу", щоб видобування, транспортування - все ж знаходилось в компанії. Сьогодні буде дискусія саме з цього приводу", - сказав Насалик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин може увійти до складу наглядової ради НАК "Нафтогаз України".