ua en ru

"Нас очікує надважкий тиждень". На піку можливо понад 50 тисяч COVID-випадків на добу

"Нас очікує надважкий тиждень". На піку можливо понад 50 тисяч COVID-випадків на добу Фото: в Україні може бути більше 50 тисяч COVID-випадків за добу (Віталій Носач, РБК-Україна)

Головний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич прогнозує значний ріст нових випадків коронавірусу. За його підрахунками, по Україні буде понад 50 тисяч тисяч інфікованих за добу.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на його Facebook-сторінку.

"Нас очікує надважкий тиждень, за моїми розрахунками піковими для цієї хвилі будуть 9-12 лютого коли кількість інфікованих перетне позначку 1500 осіб на добу (в Херсонській області), по Україні буде понад 50 000 інфікованих", - повідомив він.

За його словами, основною причиною такої ситуації є домінування надзвичайно заразного штаму COVID-19 "Омікрону", який практично повністю витіснив інші штами, так за даними секвенування його доля складає практично 100% серед всіх зразків.

"І хоча ситуація с кількістю госпіталізацій не є критичною на відміну від 2-ої та 3-ої хвилями, проходження цієї хвилі надзвичайно ускладнилось через велику кількість захворівших серед медичних працівників. Це певним чином обмежує можливості надання медичної допомоги насамперед амбулаторним пацієнтам", - зазначив Ромаскевич.

З 14 лютого, за його словами, очікується стабілізація та поступове зменшення кількості інфікованих, хоча кількість госпіталізованих зростатиме до 21 лютого.