ua en ru

Порушення з боку антикорупційних органів можуть грати проти України в судах ЄС, - нардеп

Порушення з боку антикорупційних органів можуть грати проти України в судах ЄС, - нардеп Фото: Георгій Логвинський

Логвинський прокоментував ситуацію зі справою Насірова

Порушення з боку антикорупційних органів будуть грати проти України в судах ЄС. Так прокоментував в ефірі телеканалу NewsOne ситуацію навколо кримінального провадження щодо відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова народний депутат України фракції "Народний фронт", юрист Георгій Логвинський.

"У сьогоднішньому процесі над головою ДФС Романом Насіровим мене, як юриста, турбують ряд моментів, пов'язаних з грубими порушеннями. У будь-якій справі потрібно в першу чергу бачити "право", а не тільки умовного "Насірова". Адже будь-які порушення з боку антикорупційних органів будуть грати проти України в європейських судах", - сказав Логвинський.

Він пояснив, що представники антикорупційних органів допустили низку грубих помилок при врученні підозри та утриманні в суді Насірова. В європейських судах, у разі, якщо адвокати Насірова в них звернуться, це може зіграти проти держави України.

"Нічого нового в процесуальних порушеннях я не бачу, це все старі методи, які застосовувалися і раніше. Тільки раніше за ці методи "відривали руки і ноги", садили в тюрму, звільнили з органів, пояснювали, що після 22.00 не можна вручати підозру, тому що це не процесуальні норми, як дехто вважає, а саме слідчі дії. Далі - нам Європейський суд з прав людини десятки років говорить про те, що не можна поміщати людини в клітку. Це ж порушення третьої статті Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод, що може призвести до того, що суд визнають несправедливим і все треба буде переглянути", - пояснив Логвинський.

Політик також застеріг про небезпечні тенденції, які сьогодні існують у суспільстві.

"На нещодавно створені органи влади в суспільстві покладаються сьогодні великі надії. Але в даній ситуації неясно – представники органів не знають, що вони порушують, або вони вважають, що їм можна порушувати? Якщо можна антикорупційним органам, то незабаром і інші органи влади будуть думати, що їм теж все можна і кореспондувати такі порушення на кожного з нас, спускаючи подібні методи в кожен регіон і село. У мене не менше претензій до Насірова, ніж у кого-небудь, і звичайно, нам всім принципово, щоб визнаний судом винний ніс відповідальність. Але не менш принципово, щоб були створені правові методи захисту прав людини. А люди, які не читали справу, не руйнували суспільство з допомогою маси, яка когось ненавидить. Ми повинні рухатися вперед, а не повертатися на шлях беззаконня", - додав парламентарій.