ua en ru

НФ вимагає негайних санкцій проти телеканалів

НФ вимагає негайних санкцій проти телеканалів Ілюстративне фото (facebook.com nfront.org.ua)

НФ вимагає створення чіткого правового алгоритму протидії спробам інформаційній агресії

Парламентська фракція "Народний фронт" вимагає негайного введення в дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів "112 Україна" та NewsOne на основі відповідної постанови, ухваленої Верховною радою у жовтні минулого року. Про це йдеться у заяві політсили.

"Плани проведення телемосту між російським пропагандистським каналом "Россия 24" та каналом з орбіти Медведчука NewsOne розцінюємо як черговий акт гібридної війни проти нашої держави. Акт інформаційної агресії, яка має отримати потужну відповідь", - говориться у заяві "Народного фронту".

Зокрема, у НФ наголосили, що план проведення так званого телемосту оголосив головний "пропагандистський рот" Кремля Кисельов.

"Формування інформаційного порядку денного для України з боку цієї потвори, відвертого ворога, який всі ці роки оббріхував українців, паплюжив пам'ять наших загиблих героїв, - це намагання за допомогою путінського прихвостня Медведчука принизити Україну. Ми хочемо нагадати відому істину, перевірену у Криму, на Донбасі та інших гарячих точках світу – там, де першим з’являється російський так званий журналіст, за ним приходить російський окупант", - заявляють у НФ.

"Народний фронт" нагадує, що постанова, ініціатором якої був "НФ", про запровадження санкцій проти каналів "112 Україна" та NewsOne , мала бути введена у дію ще восени минулого року.

"Ми звертаємося до пана Зеленського - президента і голови Ради національної безпеки та оборони: рішення про санкції мають бути запроваджені вже сьогодні для рішучої протидії "русскому міру", який, обламавши зуби на фронті, намагається заволодіти свідомістю українців, монополізувавши вплив на телевізійні канали і намагаючись провести телемости Кисельова-Медведчука", - йдеться у заяві.

Більше того, НФ вимагає створення чіткого правового алгоритму протидії будь-яким спробам інформаційній агресії проти України.

"Вимагаємо негайного скликання засідання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також засідання парламентського комітету з питань свободи слова та інформації. Реванш не має отримати жодного шансу. Сьогоднішня ситуація – чіткий маркер для представників влади: ви з Україною чи разом з агресором проти України. Ворог не пройде!", - наголосили в "Народному фронті".

Зазначимо, телеканал NewsOne скасував скандальний телеміст через "прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів та їх близьких".