ua en ru

"Народний фронт" засудив дії Гончаренка під посольством Німеччини

"Народний фронт" засудив дії Гончаренка під посольством Німеччини Фото: Гончаренко під посольством Німеччини

НФ зробив заяву щодо вчинку нардепа від БПП

Партія "Народний фронт" висловлює обурення "дикунським вчинком" народного депутат Олексія Гончаренка, який розмалював уламок Берлінської стіни поруч з Посольством Німеччини в Україні. Про це йдеться у заяві політсили, опублікованій на офіційному сайті.

"Бачимо не лише брак політичної культури, але й елементарної притомності. Найогиднішим є те, що для зухвальства було обрано символ, який має важливе значення і для Німеччини, і для України як частини Європи, звільненої від російської та радянської окупації. Ці нікчемні дії завдають шкоди нашим інтересам і відвертають увагу від справді принципових і важливих оцінок, які Україна зобов'язана доводити всьому світові", - йдеться у заяві.

"Народний фронт" зазначає, що засуджує "будь-які прояви неповаги і блюзнірства" стосовно дипломатичних установ міжнародних партнерів, з якими Україну об'єднує спільне дотримання цивілізованих міжнародних норм, правил і стандартів поведінки.

"Не можна уподібнюватися Росії. Не можна проводити вибори під дулами російських автоматів. І жодна сумнівна заява не може бути виправданням варварства, яке веде в протилежний бік від цивілізації, демократії і Європи", - резюмували у партії.