ua en ru

Євромайдан: Народне віче відбудеться на Майдані Незалежності 1 грудня о 12:00

Організатори Євромайдану проведуть народне віче 1 грудня о 12:00 на Майдані Незалежності. Таке рішення прийнято сьогоднішньої резолюції, яку зачитала співачка Руслана, передає кореспондент РБК-Україна.

Організатори Євромайдану проведуть народне віче 1 грудня о 12:00 на Майдані Незалежності. Таке рішення прийнято сьогоднішньої резолюції, яку зачитала співачка Руслана, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, в резолюції йдеться, що буде створено координаційну раду, до якої увійдуть організатори та лідери Евромайдана. Крім цього в резолюції йдеться, що 1 грудня буде прийнято рішення про подальшу дію Євромайдану.

"Ми пропонуємо створити координаційну раду Євромайдану, констатувати, що Кабінет міністрів України і президент виявили нездатність проведення євроінтеграційного курсу", - йдеться в резолюції.

Зазначимо, сьогодні, станом на 20:20 на Євромайдану знаходиться не менш 15 тис. чоловік.

Зауважимо, що сьогодні завершився другий день саміту Східного партнерства у Вільнюсі, на ранок сьогоднішнього дня була запланована церемонія підписання документів. Під час цієї церемонії відбулося офіційне парафування угод про асоціацію Грузії та Молдови з Європейським Союзом, підписання угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Азербайджаном, однак з Україною ніякого документа підписано не було, навіть очікуваного деякими політичними експертами рамкової угоди про наміри. Так, Україна поки що залишилася без асоціацію з ЄС. Вільнюський саміт для країни закінчився нічим.

Останні кілька років керівництво країни і особисто Президент Віктор Янукович багато разів підкреслювали, що курс країни на євроінтеграцію та перспективу на отримання членства в ЄС, першим кроком до якої має стати асоціація, незмінні.
Однак 21 листопада Кабінет міністрів України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Із-за останніх зовнішньополітичних подій країну охопили вуличні акції протесту, почався Євромайдан. У неділю, 24 листопада, у Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.