ua en ru

Народна рада створила місцеві ради та ініціює проведення всеукраїнського референдуму

Народна рада створила місцеві ради та ініціює проведення всеукраїнського референдуму.

Народна рада створила місцеві ради та ініціює проведення всеукраїнського референдуму. Про це йдеться в заяві організації, передає прес-служба ВО "Батьківщина".

"З метою відновлення конституційного ладу в країні, відновлення демократії та з метою реалізації, визначеного ст. 7 Конституції України права громадян на самоврядування і самоорганізацію, Народна Рада України постановляє: депутатам місцевих рад від опозиційних партій утворити місцеві Народні ради", - йдеться в заяві президії Народної ради.

Крім того, Народна рада ініціює проведення всеукраїнського народного голосування, затвердження персонального складу виборчої комісії та утворення місцевих виборчих комісій.

"З метою забезпечення народовладдя в Україні, реалізуючи своє право гарантоване ст. 5 Конституції України для проведення всеукраїнських народного голосування з питань: висловлення недовіри Президенту України Віктору Януковичу і його відставки в конституційний спосіб, висловлення недовіри тим народним депутатам, які 16 січня голосували за так звані "закони про диктатуру", підтвердження і законний конституційний спосіб народом України повноважень і легітимності Народної ради", - йдеться в заяві.

Також Народна рада виступає за повернення до Конституції України, із змінами та доповненнями, внесеними у 2004 р. і проведення виборів мера Києва та депутатів Київської міської ради.

Народна рада постановила створити Народну виборчу комісію та затвердити її персональний склад. До нього увійдуть: Олег Гелевей ("Свобода"), Ярослав Гінка (Удар), Геннадій Зубко ("Батьківщина"), Олександра Кужель ("Батьківщина"), Ірина Купрейчик ("Батьківщина"), Андрій Павловський ("Батьківщина"), Віталій Чугунніков ("Удар"), Ігор Швайка ("Свобода").