ua en ru

Народ повинен стати арбітром у сутичці влади та опозиції,- ГР "Український вибір"

Мажорним акордом політичного конфлікту між владою та опозицією, переходом його на новий рівень стало прийняття парламентом 16 січня Закону про запобігання та врегулювання проблем, які оголили громадянське протистояння. Про це повідомляє пре -служба Громадського руху "Український вибір".

"Учасники цих подій, протягом останніх місяців демонстрували повне небажання йти на компроміси, домоглися передбачуваного результату: в ​​день великого свята Хрещення почалося силове протистояння між протестувальниками і міліцією.

Опозиція не змогла запропонувати ні довгострокову стратегію розвитку, ні рішення проблем цивілізованим шляхом. А влада, у свою чергу, не усвідомила глобальних масштабів виниклого конфлікту", - йдеться в заяві прес-служби руху.

Небажання брати на себе відповідальність і приймати рішення представники опозиції продемонстрували і на майдані, де люди висловили розчарування бездіяльністю опозиції та її заявами, що «лідером протесту є народ».

ГР "Український вибір" стверджує, що керовані за кордону опозиційні партії, спираючись на фінансовані звідти ж громадські організації, представників духовенства, за безпосередньої участі вищих посадових осіб ЄС, США, прибалтійських країн і ряду інших держав дискредитували сам інститут мирних зібрань.

" Опонентам має бути відомо, що у разі отримання фінансування від зарубіжних країн, корпорацій і організацій громадські організації та політичні партії можуть бути заборонені, виходячи з Керівних принципів, прийнятих Венеціанською комісією у 2000 році. В США ще з 1938 року діє акт про реєстрацію іноземних агентів ( гл. 22 Федерального кодексу " Іноземні агенти і пропаганда"). Без відома Міністерства юстиції США громадське формування з залученням зарубіжних джерел фінансування не може функціонувати на території Сполучених Штатів" - нагадує ГР "Український вибір".

Прихильники Громадського руху вважають справедливим також прийняття закону про захист честі і гідності кожного громадянина, оскільки в країні, де брехня іменують свободою слова, а демократію плутають зі вседозволеністю і посяганням на недоторканність особистого життя і житла, це єдиний спосіб змусити наклепників відповідати за свої дії.

"Ігнорування конституційних постулатів народовладдя і безпосереднього управління країною через референдум, інші форми прямої демократії - шлях до правового нігілізму і абсолютизації влади. З глухого кута, в який нас завела нинішня політична, в тому числі і бунтівна еліта, країну в стані вивести лише сформоване за участю громадських організацій громадянське суспільство. Для цього необхідно забезпечити реальне право громадян на управління країною", - стверджує прес -служба руху.