ua en ru

Нардепи заявляють, що робота над бюджетом в Раді може тривати до ранку

Робота над внесенням змін до державного бюджету, яка сьогодні відбувається в будівлі Верховної Ради, може тривати до ранку. Про це РБК-Україна заявили відразу декілька народних депутатів, які беруть участь у роботі над бюджетом.

Зокрема, один з депутатів від "Блоку Петра Порошенка" взагалі сказав, щоб робота над бюджетом "виглядає безстроковою".

Трохи пізніше, вийшовши з будівлі Ради міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що у засіданнях оголошено перерву, а потім міністри зустрінуться з головами профільних комітетів.

"Голови комітетів з профільними міністрами будуть зустрічатися, обговорювати, тому що зараз ми затягуємо в різних напрямках", - зазначив мер.

У свою чергу нардеп від БПП Валерій Пацкан повідомив, що зараз створено три робочі групи за участю міністрів і депутатів, які будуть працювати близько 2 годин.

"Окремо бюджетний блок, окремо податковий, окремо соціальний", - розповів він.

Нардеп також відзначив, де саме будуть працювати ці робочі групи, поки невідомо. Пацкан також повідомив про те, що на 18:00 в Раді знову збереться Рада коаліції, щоб продовжити роботу над бюджетом.

Крім того, нардепи і міністри вже домовилися про те, щоб урізати пенсії працюючим прокурорам і суддям.

"Вже вирішили - для всіх однаково не може бути... що для вчителів ми урізуємо зарплату, пенсію, а для прокурорів немає", - зазначив Пацкан.

При цьому на питання про те, про що досі не вдалося домовитися, депутат відповів: "Переформатування за місцевим бюджетам... Зараз немає розуміння як ділити акциз з бензину... 60 на 40 - нашу пропозицію".

Нардеп також додав, що поки немає ясності щодо підвищення тарифів на газ для населення, бо невідомо якою буде закупівельна ціна і як будуть працювати субсидії.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв, що за неділю пакет законопроектів, необхідних для отримання траншу МВФ, буде узгоджено.