ua en ru

Нардепи від Пр та КПУ заблокували трибуну Ради

Народні депутати заблокували трибуну Верховної Ради України.

Народні депутати з фракцій Компартії та Партії регіонів заблокували трибуну Верховної Ради України.

Це сталося після того, як спікер ВР Олександр Турчинов розпорядився відключити мікрофон під час виступу з трибуни ВР лідера компартії України Петра Симоненко.

Зокрема Симоненко заявив, що у Маріуполі 9 травня Нацгвардія у відділку міліції вбила двох міліціонерів після того, як ті відмовилися розганяти мітинг мирних громадян, присвячений святкуванню Дня Перемоги.

У свою чергу Турчинов заявив, що це брехня і Симоненко дезінформує громадян, адже Нацгвардія прибула у Маріуполь, щоб захистити міліціонерів від терористів, які, озброївшись мінометами, атакували відділок міліції та вбили двох працівників МВС.

"Я буду просити про звернення до Міністерства юстиції. Є багато матеріалів щодо співучасті представників КПУ в організації терористичної і сепаратистської діяльності в Україні. Я б просив Мін'юст дослідити це питання і при наявності доказів звернутися в суд з приводу заборони Комуністичної партії в Україні", - заявив Турчинов.

Він підкреслив, що буде наполягати, щоб Мінюст добивався заборони КПУ через суд.

Через декілька хвилин нардепи від ПР та КПУ розблокували трибуну і засідання продовжилося. Як заявив лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, виступаючи з трибуни ВР, його партія вже звернулася до Міністерства юстиції про заборону ПР та КПУ.

Він запропонував парламенту також прийняти відповідний законопроект №3530 про заборону КПУ.