ua en ru

Нардепи включили до порядку денного постанову щодо ситуації у ПАРЄ

Нардепи включили до порядку денного постанову щодо ситуації у ПАРЄ Фото: Верховна рада в України (РБК-Україна)

За документ з другого разу проголосували 229 нардепів

Депутати Верховної ради України підтримали включення до порядку денного парламенту проекту постанови №9089 "Про Заяву Верховної ради України у зв'язку із ситуацією, що склалася в Парламентській Асамблеї Ради Європи", передає кореспондент РБК-Україна.

За документ з другого разу проголосували 229 нардепів.

Зокрема, постановою пропонується засудити намагання зняти обмежувальні заходи у відношенні постійної делегації Російської Федерації у Парламентській асамблеї Ради Європи в обхід резолюцій Асамблеї та внесення змін до статутних документів, які змінюють засадничі принципи діяльності організації.

Нагадаємо, раніше глава постійної делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв за підсумками зустрічей з депутатами Бундестагу (Німеччина) зазначив, що німецька сторона виступає за повернення Росії в ПАРЄ.

"Німці вважають, що РФ потрібно повертати в ПАРЄ, але сумніваються, чи будь-якою ціною. Тобто все складно, але не безнадійно", - повідомив він.

Також повідомлялося, що спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що РФ розглядає можливість виходу з Ради Європи.